Treći poraz Zadra u Prvenstvu Hrvatske, izgubili smo od Gorice; Uljarević: “Imali su dosta trica”

Košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju u Velikoj Gorici u sklopu 21. kola HT Premijer lige. Rezultatom 74 – 73 momčad Josipa Sesara nanijela je ukupno treći poraz zadarskim redovima ove sezone u Prvenstvu Hrvatske.

Momčad Danijela Jusupa vrlo dobro je otvorila susret i povela dvoznamenkastom prednošću 15:25. U drugoj četvrtini Gorica je ipak uspjevala iskoristiti zadarske pogreške te preokrenuti tijek dvoboja i povesti 44:37. Nedugo zatim završilo je i prvo poluvrijeme 46 – 40 u korist domaće momčadi.

Nastavak susreta domaćin je uspio povesti i s najviših +10 pri rezultatu 67:57, pred sami kraj treće dionice.

U posljednjoj četvrtini Zadar je uspio najprije smanjiti zaostatak na šest koševa razlike, a ubrzo i na samo poen razlike. Uslijedila je dramatična završnica, u kojoj je domaćin pogodio jedno od šest slobodnih bacanja i pružio priliku zadarskoj momčadi da u posljednjem napadu upiše nova dva boda.

Nažalost, posljednji šut Zadrana nije bio precizan i Goričani su upisali veliku pobjedu pred svojim navijačima.

Najraspoloženiji igrač bio je Stefan Fundić s 26 poena, dok je Mavra dodao 13.

Treneru Danijelu Jusupu nije preostalo puno nego čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi.

“Gorica je, mislim zasluženo dobila. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili i žao mi je zbog navijača što su došli i čestitam Gorici još jednom.” – poručio je strateg Zadra.

Nakon trećeg poraza Karlo Uljarević poručio je kako on i njegovi suigrači danas nisu bili na visini zadatka.

“Teška utakmica… Dobro smo ušli u utakmicu, poveli deset, dvanaest razlike i nakon toga smo pali i oni su pogodili dosta trica. Mislim da nismo bili koncentrirani i da nismo odigrali onako kako smo se dogovorili i Gorica je zasluženo pobijedila.” – zaključio je mladi branič Zadra.

Pred zadarskim sastavom važna je utakmica u nedjelju, jer će u Krešinom domu ugostiti Koper Primorsku u važnoj utakmici za potvrdu ostanka u prvom razredu regionalnog natjecanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...