Trump zbog korona virusa uveo 30-dnevnu zabranu putovanja iz Europe u SAD!

Američki predsjednik Donald Trump je u obraćanju svojim sugrađanima izjavio da zbog opasnosti od koronavirusa uvodi zabranu ‘svih putovanja iz Europe u SAD’, ta će odluka biti na snazi sljedećih 30 dana.

S obzirom na to da Europska unija nije provela mjere predostrožnosti kao što su to poduzele Sjedinjene Američke Države imamo niz žarišta koronavirusa u Americi. Stoga sam odlučio povući nekoliko teških, ali nužnih poteza. Kako bismo spriječili dolazak novih zaraženih na naše tlo, suspendirat ćemo sva putovanja sljedećih 30 dana iz cijele Europe. Odluka na snagu stupa u petak u ponoć, a podložna je promjenama ovisno o promjeni uvjeta. Iznimke će biti samo za američke državljane koji će morati proći kroz odgovarajući ‘screening’ po dolasku na američko tlo, rekao je američki predsjednik Donald Trump te naglasio da se ta odluka ne odnosi na Ujedinjeno Kraljevstvo.

Američki predsjednik je izjavio da se to odnosi na putnički, ali i teretni promet. No pola sata nakon njegova govora iz Bijele kuće su objavili pojašnjenje. U priopćenju stoji kada je rekao Europa, mislio je na države članice Schengenske zone.

Trump prati situaciju u Kini i Južnoj Koreji, te će razmotriti ublažavanje ograničenog putovanja prema tim državama.

Starije osobe izložene su najvećoj opasnosti, osobe koje već boluju od nečega, oni moraju biti na velikom oprezu, izjavio je Trump, te dodao kako znanstvenici svakodnevno rade na pronalasku cjepiva.

Sugrađane je pozvao i da vode brigu o higijeni, da redovito peru ruke i da slijede upute zdravstvenih organizacija.

U kritičnom smo trenutku bitke s koronavirusom. Neću oklijevati u donošenju odluka koje spašavaju živote Amerikanaca, rekao je Donald Trump.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...