Tvrtke, udruge i građani na račun zadarske bolnice uplatili 3,2 milijuna kuna

Govoreći o prioritetima gradskog proračuna, u nadolazećim izmjenama i dopunama na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Dukić je istaknuo kako Grad Zadar ima i mora imati  osigurana potrebna sredstva za socijalno najugroženije skupine građana kojima će se pomoć pružati putem Crvenog križa, Caritasa i Pučke kuhinje te nastavio :

– Moramo skrbiti i o potrebama djece i njihovih roditelja. Svim obiteljima čija djeca pohađaju vrtiće, neovisno o tome koje vrtiće pohađaju, ne naplaćuje se naknada od prvog dana stupanja na snagu odluke koja se odnosi na obustavu rada vrtića.

Posebno će se voditi računa o potrebama zdravstvenih ustanova i zaštiti zdravlja građana, istaknuo je dalje gradonačelnik:

– Ne zaboravimo kako smo žurno proračunskih milijun kuna (svih građana) prenamijenili za potrebe naše bolnice, a to je nabavka respiratora.

Ukupno je do sada na bolnički račun uplaćeno oko 3,2 milijuna kuna. Riječ je o zadarskim tvrtkama, udrugama, pojedincima. Još jednom su naši sugrađani pokazali koliko je veliko zadarsko srce!

Gradonačelnik Dukić je naglasio kako sve do sad jasno potvrđuje kako ne smijemo licitirati niti s mjerama potpora gospodarstvu niti sa socijalnim mjerama i da je cilj odgovorno i solidarno raspolagati proračunskim novcem kako bi zadovoljili sve realne potrebe svih  građana.

– U donošenju odluka vodit ćemo se prioritetima, obuhvatiti baš svaku skupinu – i one kojima je nužna zdravstvena skrb, one kojima je potrebna socijalna skrb, djeci i obiteljima, poduzetnicima i njihovim djelatnicima, nezaposlenim radnicima. I pored toga, održati sve komunalne funkcije u gradu.

A to ovisi prije svega i o vama vijećnicama i vijećnicima ali i o odgovornom ponašanju svakog pojedinca u našem gradu, potpunog pridržavanja svih naloga i preporuka Stožera civilne zaštite.

Odgovorno i solidarno ponašanje svakog od nas u Zadru skratit će razdoblje u kojemu se nalazimo, a Gradskom vijeću i gradskoj upravi omogućiti provođenje svih pripremljenih i planiranih gradskih mjera pomoći i potpora.

Gradonačelnik Dukić još je jednom na kraju apelirao na sve sugrađane da poštuju upute i ostanu doma:

– Pozivam sve još jednom da poštuju upute Stožera, da čuvamo sebe i svoje bližnje, da pomognemo starijima i kroničnim bolesnicima sačuvati zdravlje i živote. Financije nisu nebitne i zajedno ćemo izaći iz ove situacije, ali za zdravlje najviše možete napraviti sami. Ostanite doma.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...