U 7 ujutro – zadarske trgovine ispražnjene, iz Kauflanda, Konzuma i Lidla poslali poruku!

Ovako je sinoć izgledao zadarski Interspar kod zadarskog kolodvora.

Frižideri s mesom – potpuno prazni!

 

Ništa bolja situacija nije niti u ovo subotnje jutro.

Plodine u 7 sati izledale su ovako. “Dajte recite ljudima da ovo ne rade”, šalje nam nama čitateljica.

No, kao što su predstavnici vlasti, poslodavci i dobavljači već istaknuli – nestašica nema!

Potvrdili su za RTL to i iz najvećih hrvatskih trgovačkih lanaca. Stoga, stvarno nema potrebe za stvaranjem gužvi u trgovinama, pogotovo što i to može pridonijeti širenju zaraze.

“Kaufland pomno prati razvoj situacije povezane s koronavirusom. Primarni cilj nam je zaštititi zaposlenike i kupce te u suradnji s dobavljačima osigurati dostupnost proizvoda. Naši su zaposlenici dobili detaljne higijenske upute i informacije o zabranama putovanja, a u našim poslovnicama pojačan je plan čišćenja i dezinfekcije površina te su u svakoj poslovnici postavljena dva stalka s dozatorima za dezinfekciju ruku – i za kupce, i za zaposlenike. Ako bude potrebno, poduzet ćemo dodatne mjere kako bismo zaštitili svoje zaposlenike i kupce, prateći upute nadležnih institucija”, kazali su nam u Kauflandu, ali konretan odgovor na pitanje o zalihama je izostao.

Iz Konzuma slične informacije.

“Sva skladišta i prodavaonice Konzuma dobro su opremljeni, a zalihe se dodatno pojačavaju, osobito kad je riječ o namirnicama i proizvodima koje kupci u ovim trenucima najviše traže. Na taj je način Konzum u potpunosti spreman na  povećanu potražnju  u svim svojim trgovinama te poduzima sve mjere kako bi odgovorio i na eventualni budući porast potražnje”.

Situaciju smiruju i u Lidlu, čije su trgovine posljednjih dana bile na iznimnom udaru građana pa je ostao dojam kao da nemaju dovoljno zaliha za ovakvu kriznu situaciju. No, istina je drukčija.

“Posljednjih dana u svojim trgovinama bilježimo iznadprosječnu prodaju trajnih proizvoda, konzervirane hrane te sredstava za dezinfekciju. Što se tiče zaliha, pomno pratimo situaciju i učinit ćemo sve kako bismo osigurali opskrbu namirnicama. Lidl Hrvatska intenzivno surađuje sa svojim dobavljačima i logističkim partnerima kako bi svojim trgovinama osigurao uobičajenu opskrbu, a svojim skladištima osigurao opskrbu artiklima visoke potražnje. Također, želimo naglasiti da kao tvrtka imamo, neovisno o trenutnim kretanjima oko koronavirusa, razvijene procese za različite scenarije u svim zemljama kako bismo osigurali održavanje poslovanja u skladištima i trgovinama u posebnim okolnostima”, poručili su iz Lidla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...