nacionalni stožer

U Hrvatskoj 52 nova bolesnika, ukupno 306 zaraženih koronavirusom

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Stožer se bavi s dvije krizne situacije, kazao je ministar Božinović na današnjoj konferenciji za medije.

“Naši podaci govore da je 27 ozlijeđeno u potresu, od čega je 18 teže. 12 osoba je hospitalizirano. Djevojčica je u kritičnom stanju”, dodao je.

“Noć je protekla mirno, nije bilo incidenata. Policija osigurava pogođeni dio grada. Nestanci struje, vode, plina, sve se to rješavalo tijekom dana i sve to sada funkcionira u najboljoj mogućoj mjeri. Svi koji nisu mogli prespavati u svojim kućama su zbrinuti. Njih 59 je prenoćilo u studentskom domu”, kazao je Božinović. Najavio je da će Bandić danas održati presicu, piše Index.

“Prema izvješću o broju potresa, od jučer u 6 do jutros u 3 bilo je 37 potresa, što je očekivano”, dodao je Božinović. Upozorio je da građani trebaju biti oprezni jer je Zagreb sada seizmološki aktivno područje.  “Službe su pokazale visok stupanj organizacije i djelovanja i svima im se zahvaljujem”, zaključio je Božinović.

52 nova slučaja korone

Ministar Beroš je kazao kako od jučer u 16 sati imamo 52 nova slučaja, što je ukupno 306 bolesnika.

“U Hrvatsku je sletio avion s donacijom maski iz Ujedinjenih Arapskih emirata”, kazao je Beroš.

Capak je kazao da su dva od tri laboratorija pretrpila oštećenja te zato nije bilo moguće obaviti dijagnostiku. “Otvoreni su laboratoriji u Rijeci i Osijeku. Epidemiološku situaciju ćemo znati popodne, rad službe nije došao u pitanje iako je zgrada broj 2 znatno oštećena”, kazao je šef HZJZ-a.

“Stožer je donio odluku o podizanju rada epidemioloških službi na najvišu razinu. Svi epidemiolozi su u trajnoj pripravnosti”, dodao je Capak.

Ministar Božinović zahvalio je medijima na suradnji.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar