U Hrvatskoj 52 nova bolesnika, ukupno 306 zaraženih koronavirusom

Stožer se bavi s dvije krizne situacije, kazao je ministar Božinović na današnjoj konferenciji za medije.

“Naši podaci govore da je 27 ozlijeđeno u potresu, od čega je 18 teže. 12 osoba je hospitalizirano. Djevojčica je u kritičnom stanju”, dodao je.

“Noć je protekla mirno, nije bilo incidenata. Policija osigurava pogođeni dio grada. Nestanci struje, vode, plina, sve se to rješavalo tijekom dana i sve to sada funkcionira u najboljoj mogućoj mjeri. Svi koji nisu mogli prespavati u svojim kućama su zbrinuti. Njih 59 je prenoćilo u studentskom domu”, kazao je Božinović. Najavio je da će Bandić danas održati presicu, piše Index.

“Prema izvješću o broju potresa, od jučer u 6 do jutros u 3 bilo je 37 potresa, što je očekivano”, dodao je Božinović. Upozorio je da građani trebaju biti oprezni jer je Zagreb sada seizmološki aktivno područje.  “Službe su pokazale visok stupanj organizacije i djelovanja i svima im se zahvaljujem”, zaključio je Božinović.

52 nova slučaja korone

Ministar Beroš je kazao kako od jučer u 16 sati imamo 52 nova slučaja, što je ukupno 306 bolesnika.

“U Hrvatsku je sletio avion s donacijom maski iz Ujedinjenih Arapskih emirata”, kazao je Beroš.

Capak je kazao da su dva od tri laboratorija pretrpila oštećenja te zato nije bilo moguće obaviti dijagnostiku. “Otvoreni su laboratoriji u Rijeci i Osijeku. Epidemiološku situaciju ćemo znati popodne, rad službe nije došao u pitanje iako je zgrada broj 2 znatno oštećena”, kazao je šef HZJZ-a.

“Stožer je donio odluku o podizanju rada epidemioloških službi na najvišu razinu. Svi epidemiolozi su u trajnoj pripravnosti”, dodao je Capak.

Ministar Božinović zahvalio je medijima na suradnji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...