U Hrvatskoj još nitko nije ozdravio od koronavirusa; Oboljeli blizanci i dalje imaju Covid-19

Koronavirus u Hrvatskoj je prisutan puna dva tjedna, a nitko od 12 osoba kojima je dokazan još nije ozdravio. Preciznije, još im brisevi pokazuju prisutnost koronavirusa u sluznicama.

Prvooboljeli mladić iz Zagreba, koji je bolest donio iz Milana, te njegov brat blizanac koji je hospitaliziran dan kasnije zapravo nemaju nikakve simptome bolesti više od tjedan dana. Simptomi koje su i imali bili su blagi, tako da im tjelesna temperatura nije prešla 38 stupnjeva. Unatoč tome što su već dugo afebrilni i nemaju nikakve simptome bolesti, njihova bolnička karantena traje već 15 dana.

Unatrag tjedan dana više puta su im uzimani kontrolni brisevi nosa i ždrijela, no svi su bili pozitivni, zbog čega bi njihov izlazak bio potencijalno opasan za okolinu.

Posljednji bris uzet je u ponedjeljak ujutro, a napravljen im je i kontrolni CT koji je pokazao da su pluća sasvim u redu, piše Jutarnji.hr.

Važno je napomenuti da se osobe zaražene koronavirusom smatraju zdravima tek kada su dva uzastopna testa, napravljena u roku od 48 sati, negativna na virus. Prema tome, ako blizancima novi nalazi budu negativni, te ponovljeni sutra donesu potvrdu da bolesti nema, blizanci će biti prvi Hrvati koji će napustiti bolnicu i smatrati se zdravima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...