U otvorenom statusu mladi zadarski liječnik moli za pomoć u nabavci adekvatne zaštitne opreme

Da se i zadarska bolnica u epidemiji bori s nedostatkom adekvatne zaštitne opreme, javnost je saznala kroz otvoreni status na Facebook profilu zadarskog liječnika Olivera Jurića.

Kirurg Jurić u svom apelu napominje kako se nada da zbog istog neće imati problema na poslu te moli sve koji su u mogućnosti za pomoć u nabavci roba koja je od vitalne važnosti za zaštitu zdravstvenih djelatnika.

Dragi svi u Zadarskoj županiji! Iskreno se nadam da zbog ovoga neću imati sankcije mojih nadređenih. Ono što tražim je pomoć. Kao što znate, zaštitna oprema nam je vrlo bitna, kao i do sada, sada nam je potrebnija više nego ikad, kako bi se zaštitili od nevidljivog koronavirusa prilikom pomaganja oboljelima. Kada se zdravstveni djelatnik (medicinska sestra ili liječnik) zaraze koronavirusom oni doslovno ispadaju iz sustava kako ne bi ugrozili druge i sebe. Svaki zdravstveni djelatnik koji je van sustava je težak udarac onima kojima je potrebna pomoć ili će mu biti potrebna pomoć. Stoga vas sve molim, ukoliko netko ima nešto od slijedećeg materijala i koji je isti spreman donirati, može se obratiti osobno meni ovdje na Facebook ili donijeti opremu direktno u Opću bolnicu Zadar uz prethodan dogovor, napisao je.

Ispod slijedi popis roba koji je od vitalne važnosti za zaštitu zdravstvenih djelatnika:

1.) OVERALL zaštitno odijelo ili jednokratni kombinezon – pogledaj sliku, za jednokratnu opremu. Ovakva odijela uglavnom imaju lakireri u svojim radionicama

2.) ZAŠTITNE NAOČALE (pogledaj sliku) – koje čvrsto prjanjaju uz lice (služe kako bi se zaštila očna sluznica od virusa)

3.) VIZIRI – Uvelike olakšavaju anesteziolozima intubaciju (uvođenje cijevi u dušnik kako bi se priključio na respirator). Kirurzima je lakše operirati uz vizire.

4.) BIJELE MAJICE svih veličina, jer se liječnici i drugo medicinsko osoblje moraju često presvlačiti! ijele majice zato jer se trebaju otkuhavati nakon nošenja. Može s natpisom ili bez natpisa. Samo da je majica.

Kontaktirao sam nekoliko ljudi pri Hrvatskom studentskom zboru i jednoj koordinatorici u Zadru za nabavku VIZIRA koji će oni izrađivati preko 3D printera, napominje dr. Jurić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...