U Zadarskoj županiji na nastavu u školu stiglo tek 7 učenika!

Prema analizi podataka koje je Sindikat hrvatskih učitelja prikupio iz 627 osnovnih škola diljem Hrvatske, u škole je u ponedjeljak stiglo ukupno 109 učenika razredne nastave za koje roditelji nisu uspjeli osigurati ostanak kod kuće, od čega njih 34 u produženi boravak.

Prema podacima pristiglim do 13 sati iz 627 osnovnih škola, prvoga dana provedbe Nastave na daljinu najviše učenika od 1. do 4. razreda u školu je došlo u Sisačko-moslavačkoj županiji njih 41, a od toga 1 u produženi boravak.

U Zagrebu 21 učenik u školi 

Slijedi područje Grada Zagreba (21 učenik, od čega 9 u produženi boravak) te Splitsko-dalmatinska županija (20, od čega 11 u produženi boravak), dok je u deset županija u školu došlo manje od deset učenika.

Sedam ih je došlo u Primorsko-goranskoj, šest u Zagrebačkoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj, po dva u Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Zadarskoj, a po jedan u Varaždinskoj i Istarskoj županiji. Nijedan učenik u školu nije došao na području Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske, Vukovarsko-srijemske i Međimurske županije.

Podsjetivši da su odlukom Vlade od 13. ožujka, zaposlenici osnovnih škola dužni osigurati prihvat učenika koja pohađaju razrednu nastavu u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i na uputu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da je na ravnateljima odluka o “opsegu i terminu” dolaska zaposlenih na radna mjesta i Sindikat poziva ravnatelje da preispitaju svoje odluke o nužnosti dolazaka svih zaposlenika u škole, kako bi se dodatno smanjio rizik od zaraze.

Sindikat poziva i na na strpljenje i solidarnost te zahvaljuje svima na trudu usprkos problemima, kako bi se isti u što kraćem razdoblju zajednički prevladali, a s obzirom na potvrđene probleme u provođenju on-line nastave.

“U ovoj novonastaloj situaciji posebno zahvaljujemo učiteljima, nastavnicima i ostalim zaposlenicima na trudu koji ulažu i koji će uložiti u narednom periodu u nov način provođenja nastave, jer naravno da u početnom razdoblju neće sve savršeno funkcionirati, no uz dobru komunikaciju, dozu prilagodljivosti i optimizam zajedno možemo prebroditi probleme s kojima se trenutno cijeli svijet nosi. Zaposlenici ustanova za odgoj i obrazovanje trude se koliko god mogu te će nastaviti pratiti potrebe učenika i pomagati im u savladavanju gradiva”, ističu iz SHU-a.

Roditeljima zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju, te pozivaju da se u narednim tjednima svi pridržavaju propisanih mjera zaštite kako bi se spriječilo širenje epidemije, a sve građane pozivaju da pokažu povećanu solidarnost i odgovornost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...