U Zadarskoj županiji nema novozaraženih; 600 osoba u samoizolaciji, čekaju se nalazi za još petero

Na području Zadarske županije  nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, javlja Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Svi poslani uzorci su  negativni, a čeka se nalaz za još 5 osoba. U samoizolaciji je 600 osoba.

Naglašavamo da je u ovim trenutcima najvažnija osobna disciplina i pridržavanje svih uputa koje daje Stožer civilne zaštite Hrvatske, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva.

Molimo sve stanovnike Zadarske županije da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, da ostanu u svojim domovima ukoliko im nije nužno izlaziti.

Svim osobama koje dolaze na naše područje iz Zagreba ili ostalih krajeva Hrvatske  nalaže se  da po dolasku ostanu u zatvorenom prostoru, pažljivo slušaju naputke  nacionalnog Stožera civilne zaštite i drže se svih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Policijski službenici PU zadarske pravovremeno provode sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sve raspoložive snage PU zadarske su uključene na terenu i upozoravaju građane da se upute svojim kućama ukoliko nije nužno da budu vani.

Prilikom zaticanja grupe ljudi koja se druži na javnim prostorima, naredit će im se da se raziđu i upute svojim kućama, a ukoliko ne postupe po zapovijedi policijskog službenika mogu biti kažnjeni.

Za petak i subotu do 22 sata policija je zaprimila 59 dojava o eventualnom kršenju mjera samoizolacije te je u 2 slučaja utvrđeno kršenje o čemu je obaviješten nadležni sanitarni inspektor.

Provodi se i nadzor sukladno Odluci o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te Odluci o mjerama ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja na području cijele Zadarske županije te se o svim zatečenim kršenjima obaviještavaju nadležne institucije.

Također, Odluka Vlade o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u  linijskom  obalnom pomorskom prometu zabranjuje sav putnički promet prema otocima osobama koje na tom otoku nemaju prebivalište, s tim da se u ovom slučaju most prema Pagu i Viru podrazumijeva kao trajekt te se obavlja nadzor vozila i ljudi. Povećanog prometa i izlaska sa dijela autoceste nema.

Napominjemo i da osobe koje žele promijeniti mjesto samoizolacije iz grada u grad to ne smiju napraviti jer u tom slučaju rade prekršaj, stoji u priopćenju od 18 sati kojeg je uputio Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...