U zadarsku bolnicu sinoć zaprimljena osoba sa simptomima koronavirusa, pod nadzorom je 108 osoba na zadarskom području

Stožer civilne zaštite Zadarske županije na svojoj je sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine donio preporuku za otkazivanje svih javnih kulturnih, sportskih i ostalih okupljanja u narednom razdoblju kako bi se preveniralo širenje koronavirusa. Ova preporuka odnosi se na zatvorene i otvorene prostore.

Također se apelira na javnost da bude društveno odgovorna te da svi koji su u proteklih 14 dana boravili na prostorima zahvaćenim koronavirusom ili bili u kontaktu sa zaraženim osobama ostanu u samoizolaciji te se redovito javljaju dežurnoj epidemiološkoj službi na broj 098/332-765.

Sinoć je u Opću bolnicu Zadar primljena jedna osoba sa mogućim simptomima koronavirusa, nakon pregleda liječnika osoba je upućena na kućnu izolaciju, a nalazi su poslani u kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Na zadarskom području pod nadzorom je 108 osoba, a u Republici Hrvatskoj do sada je potvrđeno ukupno 19 oboljelih.

Sve javnozdravstvene službe na području Zadarske županije, kao i ostale institucije, u stanju su pripravnosti te mole građane i predstavnike sredstava javnog priopćavanja da ne šire pogrešne i neprovjerene informacije i bespotrebnu paniku te da prate priopćenja koje objavljuje kako županijski Stožer, tako i nacionalni, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...