U Zadru još nije moguće testiranje na koronavirus; “Isporuka testova kasni”

Iako su testiranja na koronavirus trebala biti moguća i u Zadru, barem je tako najavljeno prošlog tjedna, Zoran Škrgatić, ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo, jutros je rekao kako testovi još nisu stigli u Zadar te kako zadarski Zavod za javno zdravstvo nije stavljen na listu laboratorija koji provode testiranja na koronavirus.

13. ožujka sam dao nalog da se pokrene postupak nabave testova. Zadarski zavod je prva akreditirana služba od svih zavoda u Hrvatskoj i u funkciji imamo aparat vrhunske tehnologije koji u samo dva sata može dati 24 nalaza. Tvrtka koja je trebala isporučiti testove za korona virus 16. ožujka je poslala dopis da će to napraviti do 22. ožujka. Međutim, očito je da imaju problema u isporuci. Svi smo se angažirali i tražimo način da što prije dobijemo testove jer su ovi testovi koje smo naručili vrhunski, a i naš je aparat odličan, rekao je ravnatelj Škrgatić.

Nadalje, djelatnici Zavoda su organizirani u dvije smjene tjedno, a građani tijekom noći mogu doći do dežurnog epidemiologa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...