Ušao u privatno dvorište, prišao ženi i uz prijetnju ubojstvom tražio novac

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine razbojništvom.

– Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 16. siječnja 2020. u Biogradu na Moru, u cilju da se domogne novca, prišao oštećenici koja je stajala pored svog automobila u dvorištu obiteljske kuće, i uz prijetnju ubojstvom zatražio od nje novac te ju udario šakom u glavu pri čemu je ona pala na pod. Kad mu je oštećenica rekla da novac ima u vozilu, tereti ga se da je otišao do prednjeg dijela automobila i na suvozačevom mjestu pronašao te uzeo crnu okopojasnu torbicu u kojoj je bio novčani iznos od 51.000,00 kuna u raznim apoenima, kao i osobni dokumenti oštećenice. Okrivljenik je nakon počinjenja kaznenog djela pobjegao iz dvorišta obiteljske kuće, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...