“Veterani specijalne policije odrekli su se županijske naknade za nabavu respiratora”

Ističući kako je situacija ozbiljna ali i dalje pod kontrolom, zadarski župan Božidar Longin, zahvalio se jutros svim građanima na strpljenju i odgovornosti, jer je to, kako je rekao, najvažnije u ovom trenutku.

Od danas su na snazi još restriktivnije mjere, međutim, veliki dio građana poštuje odluke stožera i sluša upute i na tome im zahvaljujem. Također, ponavljam apel tvrtkama i ustanovama da pokušaju organizirati rad sa nužnim brojem djelatnika, važno je smanjiti fluktuaciju ljudi što je više moguće, nužni broj nek bude minimalan da se može funkcionirati, rekao je Longin i pozvao poslodavce da maksimalno zaštite radnike i ako je moguće, organiziraju posao kod kuće.

Odajem priznanje svima koji su maksimalno angažirani, to je naš Stožer civilne zaštite, to je PU zadarska, naše zdravstvene ustanove na čelu sa Općom bolnicom Zadar, svi rade svoj maksimum i hvala im još jednom. Nabavljamo opremu koja je nužna, nadamo se da će stići kroz koji dan značajna količina. Svaki dan nam se javljaju volonteri i mnogi koji žele pomoći, a moram istaknuti jednu dobru akciju koja me jutros dočekala. Naime, akcija 7. domobranske pukovnije i 112 brigade, znači veterana specijalne policije, Poskoci, koji su se u ovom trenutku odrekli svojih godišnjih naknada koje dobivaju od županije od u svrhu nabave jednog respiratora. Pokrenuli smo nabavu respiratora ukoliko nam to bude potrebno pa su i ovakve akcije dobrodošle, rekao je župan apelirajući na sve građane da se sklone druženja u grupama i tzv. korona partyja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...