Cestitka_Uskrs

Vijećnicima Vukoši i Radeti zbog “ustaškog sina” poručeno da izdahnu, u potpisu stoji “Za dom spremni!”

Danijeli Vukoši, gradskoj vijećnici i predsjednici Foruma žena SDP-a te Danielu Radeti, također vijećniku Grada Zadra, danas je poručeno da “izdahnu”!. Potpisnika ove poruke nema, ostavljen je tek pozdrav “Za dom spremni”.

Transparent se vijori kod Ureda državne uprave, iznad spomenika ustaškom sinu.

“Rajko Lozo hrvatski viteze, ustaški sine! Poslije bitke prsa u prsa s ručnim bombama protiv jugotenkova na Bokanjcu braneći Zadar 5. X. 1991. izdajom s leđa smrtno si pogođen jugometkom na ovom mjestu. Progoni, optužbe, mučenja, zataje, izdaje, nisu prekinule tvoj životni san – Nezavisnu državu Hrvatsku. Mi ga nastavljamo i vjerujemo da će biti stvarnost. Neka ti je vječna slava i pokoj!”, Zadranima je dobro poznat natpis s nelegalno postavljene spomen ploče koja ovdje stoji od već davne 1996. godine.

Obitelj poginulog Imoćanina u Domovinskom ratu u Zadru ne pristaje na izmjenu sadržaja, a Grad Zadar svih ovih godina, unatoč reakcijama, nije izdao nalog za njegovim uklanjanjem.

O tome su javno više puta progovorili Vukoša i Radeta kojima se danas nedvosmisleno pokušava usijati strah u kosti.

Daniel Radeta za Antenu Zadar komentirao je ovaj slučaj:

– Transparent najviše govori o onima koji su ga napravili i nemam potrebu ukazivati na njegovu besmislenost. Kao vijećnik u Gradskom vijeću od komunalnih službi očekujem uklanjanje ovog neprimjerenog sadržaja, od službi izvide za prijetnje smrću kolegici vijećnici Danijeli Vukoši i meni, a od gradonačelnika osudu. Mislim da u ovom trenutku zds nikog ne zanima osim idiote. Nadalje, koristim ovu priliku da prenesete onu bitnu poruku. Obiđite one za koje znate da su najugroženiji. Budimo ljudi i hvala svima. Posebno hvala svom medicinskom osoblju na svemu što čine i hvala svim ljudima koji pomažu. Ponašajmo se odgovorno, smireno, oprezno, ali i dalje bez panike, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...