Voditelj epidemiološke službe: “Jutros očekujemo na desetke pozitivnih”

U Hrvatskoj je 315 ljudi zaraženo koronavirusom. Dosad je u Hrvatskoj ozdravilo pet pacijenata. Novi podaci bit će poznati u 9 sati, na press konferenciji Nacionalnog stožera. S radom su počeli laboratoriji za testiranje u KBC-u Zagreb te u Rijeci.

8:03
Bernard Kaić, voditelj službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a u emisiji “U mreži prvog” na HRT-u je kazao kako jutros očekuju nekoliko desetaka novih pozitivnih. “Očekujem par desetaka novih pozitivnih tijekom jutra”, rekao je Kaić.

6:30
Hrvatska se trenutačno u fazi ravne crte, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za Novu TV.

”A hoće li krenuti opet uzlazno ili će se početi spuštati ili će ostati ravna crta, to u ovom trenutku ne znamo. Nadamo se će ostati ova ravna krivulja i da će nakon nekog vremena početi broj padati”, rekao je Krunoslav Capak.

6:27
Ministar zdravstva Vili Beroš sinoć se oglasio putem svog Twitter profila. Objavio je slike ispred KB Dubrava gdje je podignuto šatorsko naselje za prihvat bolesnika.

“Gotovo je podizanje rezervoara u kojem je 10 000 litara medicinskog kisika za respiratore u KB Dubrava. Nove instalacije su pripremljene iznimno brzo, možda nismo brzi kao Kinezi, ali nismo ni sporiji!”, napisao je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...