priopćenje

Zadarski Stožer: “Dajte prednost djelatnicima Crvenog križa i operativnih snaga kod ulaska u dućan”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je smjernice i preporuke vezane za razvoj situacije oko koronavirusa svim stožerima Civilne zaštite na razini gradova i općina.

U smjernicama stoji da sukladno točki VI. Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, koju je donio Stožera civilne zaštite RH,  trebaju osigurati  provedbu i nadzor provođenja mjera iz navedene Odluke kroz aktivaciju operativnih snaga sustava na njihovom području.

One koji se ne pridržavaju odredba navedene Odluke trebaju prijaviti u Stožer civilne zaštite Zadarske županije na daljnje postupanje.

Također trebaju osigurati prednost kod ulaska u prodavaonice djelatnicima Crvenog križa i članovima operativnih snaga sa njihovog područja, a koji će biti odjeveni u svoje prepoznatljive uniforme (ako ih posjeduju).

Na ovaj način ubrzat će se dostava namirnica starijim i bolesnim osobama kojima je zbog visine potencijalnog rizika preporučeno ostajanje u domovima.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar