Zadrani zbog kopanja vrta i dovršetka građevinskih radova tražili propusnice za napuštanje mjesta prebivališta

Novoformirana služba u gradskoj upravi Grada Zadra kojoj je temeljem naloga Stožera civilne zaštite Grada Zadra prenesena obveza rješavanja zahtjeva za izdavanjem Propusnica sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj nastavit će s izdavanjem propusnica putem e-maila i nakon radnog vremena.

Veliki broj Zahtjeva stigao je putem elektronske pošte bez poštivanja uputa o ispunjavanju obrasca dostupnog na web stranici Grada Zadra (https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html). Tako su pristigli zahtjevi bez zadanog obrasca, zahtjevi s nepopunjenim ili nepravilno popunjenim obrascima, ali i s razlozima koji se ne odnose na ovlasti Stožera civilne zaštite Grada Zadra, javljaju iz gradske uprave.

Građani zahtjeve za propusnicu mogu preuzeti za službenoj web stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html, a ispunjeni zahtjev poslati na mail: stozer.propusnice@grad-zadar.hr

Svi zahtjevi se evidentiraju, obrađuju, te se provjerava točnost navedenih podataka u podnesenom zahtjevu.

Napominjemo kako Stožer civilne zaštite Grada Zadra izdaje propusnice isključivo za ostvarivanje vitalnih obiteljskih potreba, a to je pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština. Dakle, podneseni zahtjevi poput onih o obavljanju vrtlarskih radova, dovršetka izvođenja građevinskih radova i sličnih koji ne predstavljaju vitalne obiteljske potrebe, bit će odbijeni. Stoga se još jednom mole stanovnici Zadra da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s nepotpunim, netočnim podacima i razlozima jer im neće biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme  onima kojima su nužne, priopćili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...