Zaražen operirao pacijente; Ortoped je u Zagrebu bio početkom mjeseca, a simptome je uočio prošlog petka

Zaraženi liječnik iz biogradske bolnice u Zagrebu je s kolegom bio početkom ovog mjeseca, a simptome bolesti uočio je prošlog petka. Kako nam je rekla majka djevojke koja radi u spomenutoj bolnici, liječnik je normalno radio u bolnici, a obavljao je i operativne zahvate. U samoizolaciju je stavljena trećina djelatnika bolnice, kako je rekao jutros epidemiolog Alan Medić, njih 52 te 23 pacijenta s kojima je liječnik bio u kontaktu.

Na novinarsko pitanje zašto liječnik iz Biograda nakon povratka iz Zagreba nije testiran na koronavirus, ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da se testiraju samo osobe za koje se zna da su bili u kontaktu sa zaraženima, a ostali idu u samoizolaciju.

Među liječnicima i medicinskim osobljem koji su bili u kontaktu sa specijalizanticom pedijatrije zasad nema pozitivnih na virus. Testiranja provodimo prema svima koji dolaze na pomoć u bolnicu – kazao je ravnatelj Čulina.

Medić je dodao da svi zaraženi ne moraju nužno imati simptome, kao što je to bio slučaj sa pedijatricom iz zadarske bolnice, te da se testiraju samo liječnici koji su radili na zagrebačkom Rebru i Dubravi gdje su neki liječnici bili pozitivni na koronavirus.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...