OPSKRBA NIJE DOVEDENA U PITANJE

ZATVOREN VIRSKI MOST Virani ga u nuždi mogu prelaziti, ostali samo napustiti Vir

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Djelatnici PU zadarske danas su blokirali Virski most, a blokada mosta vrijedi do daljnjega – obavijest je koju smo dobili iz Stožera civilne zaštite Općine Vir.

Ova je blokada izvršena u skladu s najnovijim mjerama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o blokadi jadranskih otoka, što znači kako će se kontrolirati fizički prijelaz na otok Vir.

Osobe s prebivalištem na otoku Viru mogu ulaziti i izlaziti s otoka samo u krajnjoj nuždi, a to mogu i osobe čija je prisutnost na otoku neophodna iz profesionalnih razloga.

Isto vrijedi i za slučajeve takozvane više sile te opskrbu otoka robama i namirnicama. Svima ostalima je zabranjen prelazak Virskog mosta, a oni koji nemaju prebivalište na Viru, a nalaze se trenutno na otoku, mogu ga napustiti.

Ovo su mjere koje provodi PU zadarska sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera Zadarske županije. Pojavljuju se dezinformacije kako je Virski most navodno blokiran zbog pojave koronavirusa, no to nije točno. Ove mjere vrijede za sve otoke, stoga apeliramo na sve građane da se odlučuju na ulazak i izlazak s otoka samo u krajnjoj nuždi. Također podsjećamo da se vrijedi preporuka kako ne smije biti okupljanja više od pet osoba, kaže načelnik Stožera civilne zaštite Antonio Vučetić.

Virski općinski Stožer, temeljem odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odluke od 21. ožujka ove godine kojom se definira kretanje na javnim površinama, javnost također obavještava:

  • za provođenje mjera iz odluke glavna snaga svih stožera su policijski službenici koji će upozoravati građane i upućivati ih na samozaštitno ponašanje i pridržavanje naloženih mjera,
  • radi provođenja mjera svi stožeri civilne zaštite dužni su organizirati ispomoć policijskim službenicima uključivanjem operativnih snaga civilne zaštite, vatrogastva i HGSS-a, tako da patroliraju naseljenim mjestima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera izvrše upozorenja, a ako se građani na to ogluše, da o tome obavijeste policiju,
  • pripadnici civilne zaštite i operativnih snaga prilikom postupanja moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima civilne zaštite,
  • dežurstvo civilne zaštite na Viru uspostavit će se sa sedam ekipa po kvartovima od 8 do 16 sati te od 16 do 24 sata s ukupno 14 ljudi u rotacijama.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar