27-godišnjak presreo auto i pred ženom i djecom oštećenika izudarao metalnom cijevi

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog državljanina Republike Hrvatske (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 8. travnja 2020., u jednom mjestu pored Zadra, sa svojim vozilom presreo oštećenikovo vozilo te zatražio od oštećenika da zaustavi vozilo, a kada je oštećenik to učinio, osumnjičenik je istrčao iz svog vozila, te, u cilju da oštećeniku nanese teške tjelesne ozljede, prvo ga svojom glavom udario u njegovu glavu, a zatim više puta šakom u glavu, te ga nepoznatim predmetom uboo u lijevo koljeno.

– Osnovano se sumnja da mu je pritom zaprijetio da će mu zapaliti kamion i bager. Opisano osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenika strah i uznemirenost, a u događaju je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak istog dana u popodnevnim satima, svojim vozilom susreo drugog oštećenika koji je bio u vozilu sa suprugom i djecom, te nakon što ga je presreo i naredio mu da iziđe iz vozila, što je oštećenik u strahu i učinio, u cilju da ga teško tjelesno ozljedi, više ga puta metalnom cijevi udarao po ruci i tijelu. Kad je iz oštećenikova vozila izašla oštećenikova supruga s djecom i počela vikati, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, ozbiljno zaprijetio oštećeniku da će ga usmrtiti. Oštećenik je zadobio lake tjelesne ozljede, a osumnjičenikovo postupanje je kod njega izazvalo strah i uznemirenost, opisao je nemili događaj zadarski DORH.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...