Adventske kućice postavljaju se u petak, Seljačka tržnica mogla bi već u subotu započeti s radom

Već dugi niz godina Seljačka tržnica Zadarske županije okuplja proizvođače čije je voće i povrće kontrolirane kvalitete i porijekla. Direktno sa sela u domove Zadrana stižu zdrave namirnice, što je uslijed mjera nacionalnog stožera o opasnosti javnog okupljanja prekinuto.

Čim se u Zagrebu počelo spekulirati o mogućnosti otvaranja tržnica, što je od danas i službeno dogovoreno, Tomislav Letinić, direktor “Tržnica Zadar” došao je na ideju kako u život vratiti tradicionalno mjesto distribucije zdrave hrane iz zadarskog zaleđa.

Adventske kućice koje se na Trg Petra Zoranića svake godine postavljaju u prosincu, dobit će svoju drugu svrhu. U njima će, na siguran način kojim se poštuju sve mjere predostrožnosti i socijalne distance, biti prodavači.

Ako sve bude u redu, sutra ujutro ćemo potpisati odluku. U petak ćemo adventske kućice isporučiti ispred Supernove, a u subotu otvoriti tržnicu. Od 25 adventskih kućica, koliko ih imamo u svom posjedu, za potrebe Seljačke tržnice namijenili smo 20. Pet smo ostavili za slučaj nužde, kao rezervu za naše gradske tržnice ako se pokaže potreba za uključivanjem u rad još nekolicine proizvođača, kaže nam Letinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...