Beroš u Zadru: “U zadnje vrijeme obolijevaju nam i mladi koji mogu razviti teži oblik bolesti”

Na medijskoj konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije jutros je sudjelovao i ministar zdravstva Vili Beroš koji je, kako je rekao, došao prvenstveno zahvaliti svim članovima Stožera civilne zaštite koji su dobro izorganizirali posao ali još više svim onim građanima koji poštuju mjere, epidemiološke mjere, jer, kao ističe, to su zaista mjere koje čuvaju zdravlje hrvatske nacije od epidemije.

Svatko od nas je važan čimbenik u lancu postupanja i svatko od nas će najviše napraviti. Došao sam dati potporu zdravstvenom sustavu, došli smo podijeliti razmišljanja i informacije koje se odnose na način organizacije i nabavu zaštitne opreme, kadrovske probleme, mogućnost mobilizacije zdravstvenih djelatnika s obzirom na očekivane infekcije i samih zdravstvenih radnika. Još jednom apeliram na građane da poštuju ove mjere jer to je daleko najlakši i najbrži način da se vratimo u normalnu i da naš život postane uobičajen.

Reći ću još nešto ponukan rezultatima iz naše intenzivne, stariji građani obolijevaju i imaju teži klinički tijek ove bolesti, međutim u zadnje vrijeme pojavilo se nešto mlađe populacije. Savjetujem mladima da i oni budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti i čak i od težeg oblika kliničke slike. Svi skupa moramo biti solidarni i čuvati se, poručio je ministar Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...