Božinović potvrdio; Od ponoći unutar županija kretanje BEZ propusnica!

Putovanje s e-propusnicama ćemo vidjeti u dogovoru sa županijskim stožerima kako da se ne koriste propusnice na razini županije, rekao je Božinović i dodao da sve još treba dobiti zeleno svjetlo epidemiologa.

Od ponoći će se unutar županija u Hrvatskoj moći kretati bez propusnica – objavio je to danas, gostujući na N1 televiziji, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Mjere se produžuju, vjerojatno će doći do nekih modifikacija, ali o tome tek trebamo dovršiti razgovore. Što se tiče generalne mjere od 19. ožujka gdje je obustavljen rad, one su sada dio promišljanja na razini Vlade, ministri su ukazali na određene aktivnosti, prije svega kada govorimo o gospodarstvu. Putovanje s e-propusnicama ćemo vidjeti u dogovoru sa županijskim stožerima kako da se ne koriste propusnice na razini županije, rekao je Božinović i dodao da sve još treba dobiti zeleno svjetlo epidemiologa.

Mjere će se zasad produljivati na 15 dana, ali je moguće i njihovo produljenje na 7 dana, ovisno o situaciji. Jedina mjera koja ostaje na 30 dana je ona o zabrani ulaska u Hrvatsku jer je takva odluka na razini EU. Ostaje i na 30 dana odluka o kamionskom prijevozu, ali neće više biti konvoja.

– Osnovno je držanje fizičke distance jer su bliski kontakti najveća opasnost – rekao je ministar za N1.

U odnosu na protekli tjedan, kada su produljili rad trgovina i otvorili tržnice, kaže da se epidemiološka situacija nije pogoršala. Zahvalio se i vjernicima jer je velika većina poštovala odluke Stožera da nema misa. Kao dokaz tome vidi upravo povoljnu epidemiološku situaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...