Božinović: “Razmotrit ćemo aplikacije za praćenje kontakata zaraženih”

Ministri unutarnjih poslova EU-a danas imaju virtualni sastanak, razgovarat će o stanju na vanjskim i unutarnjim granicama i o poboljšanju prometa preko unutarnjih granica kako bi se osiguralo funkcioniranje unutarnjeg tržišta i slobodan protok robe.

Bit će riječi i o planovima za popuštanje mjera u pogledu unutarnjih graničnih kontrola koje se trebaju provoditi na koordinirani način. Razgovarat će se i o mobilnim aplikacijama za praćenje, koje mogu olakšati borbu protiv širenja pandemije ali se istodobno mora osigurati da ne zadiru u pravo na privatnost. Isti dan i ministri zemalja članica EU-a zaduženi za energiju razgovarat će o utjecaju pandemije na energetski sektor.

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović rekao je prije sastanka da je pandemija utjecala na različite aspekte naših života, na zdravlje građana i način života, kao i gospodarstvo.

– Razmotrit ćemo inovativna rješenja poput sustava baziranih na aplikacijama za praćenje kontakata, što je ključno za sprečavanje širenja virusa i kontrolu, rekao je Božinović.

Božinović je najavio da će se sastanak baviti i migrantskom krizom na tri glavne rute prema Europi, prenosi HRT.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...