Četiri novozaražene osobe na zadarskom području, tri su povezane sa biogradskom bolnicom

Kako je rečeno jutros na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije, na našem području imamo četiri novooboljele osobe i sada ih je, zajedno sa dvije iz Ličko-senjske, ukupno 39.

Sa današnjim danom  u samoizolaciji imamo 656 osoba, a jučer je u samoizolaciju stavljeno njih 20. Imamo četiri novooboljele osobe od kojih se tri dovode u vezu s osobama iz biogradske bolnice, a jedna je neovisna, rekao je epidemiolog Alan Medić.

U životnoj dobi do 19 godina nema oboljelih, od 20 do 30 godina je njih šest, a najviše ih je u skupini od 50 do 60 godina, ukupno 15. Oboljelih ima i u dobnim skupinama preko 70 ili 80 godina, po pet.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da se čeka 21 nalaz sa zadarskog područja, a rezultate ćemo znati do kraja današnjeg dana.

Na odjelu COVID leži 17 pacijenata, jedna pacijentica u JIL COVID-u je i dalje u teškom stanju. Imamo 2 pozitivna liječnika i u dogovoru s epidemiološkom službom, vidjet ćemo što će biti s liječnicom čiji su nalazi dva puta bili negativni. U samoizolaciji je 28 liječnika, 33 medicinske sestre i 1 nezdravstveni djelatnik zadarske Opće bolnice, rekao je Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...