Cijeli otok Pag ponovno u sustavu propusnica, punkt preseljen na Paški most

Pag, Kolan i Povljana te njihovi stožeri civilne zaštite, zatražili su od Stožera civilne zaštite Zadarske županije da se cijeli otok Pag ponovno uključi u zonu e-propusnica za otoke. Zahtjev je odobren – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite grada Novalje .

Priopćenje stožera objavljeno je na službenoj internet stranici grada Novalje.

“Dana 23. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu dnevnu sjednicu putem videokonferencije. Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su svoje dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa. Izvješće su podnijeli i svi povjerenici civilne zaštite.

Na području Grada Novalje stanje je stabilno. Broj osoba zaraženih koronavirusom i dalje je isti. Imamo dvije inficirane osobe. Njihovo stanje je dobro te nemaju nikakvih tegoba.

Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije u domu za starije i nemoćne osobe u Novalji ”Lanterna” izvršeno je testiranje na koronavirus svih zaposlenika. Danas su stigli nalazi te je svih osam djelatnika doma negativno. Inače, dom je sa protuepidemijskim mjerama započeo je već krajem veljače. Dana 27. veljače ove godine zaprimili su dopis od nadležnih službi o obvezi provođenja protuepidemijskih mjera te je dom od 28. veljače zatvoren za sve posjetitelje.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 22. 04. izdane su 142 propusnice od čega se 86 propusnica odnosi na otočne.

Jučer su Pag, Kolan i Povljana te njihovi stožeri civilne zaštite, zatražili od Stožera civilne zaštite Zadarske županije da se cijeli otok Pag ponovno uključi u zonu e-propusnica za otoke. Zahtjev je odobren te je od jutros u 6,00 sati punkt Policijske postaje Pag preseljen sa lokacije kod Tifona na Paški most, a cijeli otok Pag ponovno je u sustavu e-propusnica za otoke.

Sva predstavnička tijela otoka odobrila su i Sporazum o slobodnom kretanju bez propusnica stanovnicima otoka Paga unutar samog otoka. Sporazum su potpisali čelnici Novalje, Paga, Kolana i Povljane te se tijekom dana očekuje i odobrenje na sporazum Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.”

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...