Čokolada u hladnjaku ili na polici? Pokrenula se rasprava gdje bi trebalo čuvati čokoladu

Čokolada je jedna od namirnica koja se uvijek nalazi u gotovo svakom kućanstvu. Volimo ju jesti samu, u kolačima, ali i kao dodatak desertima.

Teško joj možemo odoljeti, a i izbor je zaista velik. Od klasičnih mliječnih, bijelih i tamnim pa sve do onih s raznim dodacima. Neki od nas uspijevaju pojesti samo nekoliko kockica dok oni drugi pojedu čitavu čokoladu čim se otvori.

Ako si ti jedna od onih koji se uspijevaju suzdržavati, pitanje je gdje spremaš čokoladu za poslije – u hladnjak, nedje na policu ili u smočnicu.

Upravo se oko tog pitanja pokrenula rasprava na Twitteru. Korisnica pod imenom Kizzy objavila je tvit koji glasi: “Čokolada se sprema u hladnjak i ne zanima me što drugi na to kažu”.

Brzo nakon objave, njezin tvit je prikupio preko 14 tisuća lajkova i preko 1900 odgovora od ljudi koji imaju suprotno mišljenje, ali i onih koji se slažu s ovom korisnicom.

Iako se dosta korisnika složilo s Kizzy, velik je broj onih koji misle da se čokolada sprema na police u kuhinju ili smočnicu. Neki su čak unijeli i puno emocija kako bi joj dokazali suprotno, a za to su im poslužili emotikoni.

Također, bilo je i onih koji su argumentirali svoje odabire. Jedna korisnica je tako napisala da ju od čokolade iz hladnjaka bole zubi te joj je pretvrda, ali i da ima neobičan okus. Korisnik pod nadimkom Shane je obrazložio da ako je čokoladi mjesto u frižideru, na tom mjestu bi stajala u dućanima.

Koji je sad pravi način spremanja čokolade? Prema Luke Owen Smithu, stručnjaku za čokolade i vlasniku The Chocolate Bara s Novog Zelanda, čokolada ima najbolji okus kad je na sobnoj temperaturi. Također je rekao kako ljudi mogu čuvati čokoladu u hladnjaku ako žive u toplijim područjima, no to nije dobro za čokoladu jer ne može otpustiti svoje okuse. Naravno, na tebi je da odlučiš kako ćeš ju ti čuvati, piše Miss 7.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...