Deset novozaraženih na našem području, među njima liječnik i tri medicinske sestre iz zadarske bolnice

Na području Zadarske županije imamo deset novozaraženih osoba, ukupno ih je 47, plus dvoje iz Ličko-senjske županije.

Kako je rekao epidemiolog Alan Medić, važno je znati da je to očekivano s obzirom na cjelokupnu situaciju u Hrvatskoj.

Pod zdravstvenim nadzorom je 749 osoba, iz samoizolacije je izašlo njih 1006, a od jučer je u samoizolaciji 76 osoba. Od 10 novozaraženih, 6 osoba su kontakti kontakata iz biogradske bolnice. Biograd i dalje neće u karantenu, jer je mjesto prebivališta za samo šest zaraženih u Biogradu, pet je u Zadru, četiri u Benkovcu, rekao je Alan Medić.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da su među novozaraženima i jedan liječnik i tri medicinske sestre.

U samoizolaciji je 28 liječnika, 33 medicinske sestre i 1 nezdravstveni djelatnik zadarske bolnice i taj broj će se povećavati. Na COVID odjelu leži 19 pacijenata, jedna pacijentica je i dalje u teškom stanju i na respiratoru. U zadarskoj bolnici imamo pozitivna tri liječnika i tri medicinske sestre, rekao je Čulina.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...