Dvije osobe prekršile samoizolaciju, PU zadarska: “Lijepo je vrijeme, ali ne zaboravimo da su na snazi ograničenja”

PU zadarska je izvršila 426 provjera mjera samoizolacije, utvrđena su dva kršenja u posljednja 24 sata. U svezi odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini i uslužnih djelatnosti nisu zabilježena kršenja, a u svezi odluke o mjerama strogog ograničavanja i zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, evidentirana su četiri slučaja u kojima je policija upozorila građane koji su se nakon toga razišli.

S blokadno prometnih punktova vraćeno je 55 osoba koje nisu imale valjane propusnice ili su napuštali mjesto prebivališta i stalnog boravišta, podaci su to koje je jutros iznijela glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin.

Kako je istaknula, na području PU zadarske u posljednja 24 sata evidentirano je sedam požara na otvorenom prostoru.

Ovim putem pozivamo i apeliramo na sve građane da se pridržavaju zakonskih odredbi, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenju vatru bez nadzora, ne uništavaju prirodu i okoliš, a ukoliko dođe do nekontroliranog širenja vatre odmah izvijeste policiju, vatrogasce ili službu civilne zaštite. Pred nama su dani vikenda i blagdan Uskrsa i toplo sunčano vrijeme, moramo paziti i ne zaboraviti da su na snazi sva ograničenja. Ovim putem napominjem da su policijski službenici na terenu i da će biti na terenu i kontrolirati i nadzirati provođenje svih odluka na području cijele Zadarske županije. Zahvaljujemo svim građanima koji poštuju odluke, rekla je Grbin i u ime PU zadarske svim žiteljima županije čestitala Uskrs.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...