Evo kako će od ponedjeljka izgledati odlazak frizeru

Od ponedjeljka, 4. svibnja, ponovno se otvaraju frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti. Kako će izgledati odlazak kod frizera pojasnila je u Mreži prvog epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel.

Rekla je kako se mjere još uvijek “glancaju”, ali da je osnovna mjera i preporuka za salone sljedeća – gdje god je to moguće razmak metar i pol, a gdje zbog izvođenja tretmana nije, da i djelatnik i klijent koriste maske.

“Ako se mogu koristiti viziri, to im je dodatna zaštita, ali to je više preporuka nego obveza”, dodala je.

Predsjednik Ceha frizera Boris Lukovnjak rekao je da su frizeri spremni i jedva čekaju otvaranje svojih salona.

“Trenutno još nismo dobili mjere tako da ne znamo što očekivati. Znamo da osnovno moramo imati, kao i svi”, rekao je Lukovnjak.

Pem Novosel rekla je da bi te mjere trebale biti donesene danas.

Kako će od ponedjeljka izgledati odlazak frizeru?

“Trajat će malo duže, ali ne toliko koliko se komentira. Narudžba će biti preko telefona, većina salona tako je i dosad djelovala. Na ulazu dezinfekcija ruku i ulazak u salon, odlaganje i posjedanje stranke na radno mjesto. Isto tako, na socijalnoj distanci od mušterije do mušterije”, rekao je Lukovnjak.

Lukovnjak je rekao kako su vladine mjere pomogle obrtnicima da prebrode koronakrizu.

Na pitanje što s onima koji će početi raditi, u kojem će omjeru oni moći koristiti vladine mjere za pomoć gospodarstvu, predstojnik Ureda predsjednika vlade Zvonimir Frka-Petešić odgovorio je da su mjere kalibrirane tako da njihov opseg ovisi o padu poslovanja, a ne padu aktivnosti.

“One nisu usmjerene da se spriječi povratak u gospodarsku aktivnost”, naprotiv, naglasio je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...