Facebook izdao desktop aplikaciju Messenger, želi konkurirati Zoomu i Skypeu

U ovim danima opterećenima koronavirusom web servisi koji omogućuju obavljanje video i video konferencijskih poziva dobivaju na važnosti. Neki od takvih servisa koji se u zadnje vrijeme spominju su Zoom te već dobro poznati Microsoftov Skype.

Facebook se namjerava jače nametnuti na tom tržištu s novom nativnom Facebook Messenger desktop aplikacijom namijenjenom za macOS i Windows 10 računala.

Facebook je dosad stavljao naglasak na svoje mobilne Facebook Messenger aplikacije, dok su korisnici desktop računala i prijenosnika bili osuđeni na web inačicu tog servisa (postojala je i rijetko korištena prijašnja inačica Windows 10 aplikacije).

Nove nativne aplikacije koje su dostupne unutar trgovina aplikacija Mac App Store i Microsoft Store prvotno su najavljene na prošlogodišnjoj Facebookovoj F8 konferenciji, a sada su na raspolaganju javnosti.

Korisničko iskustvo ne razlikuje se previše u odnosu na web inačicu pa su korisnicima dostupni besplatni konferencijski video pozivi, sinkronizacija poruka kroz sve platforme, multitasking (istodobni chat i rad na nečemu drugom u pozadini). Tu je još i tamni način rada, brži način rad u odnosu na web inačicu (s obzirom da se radi o nativnoj aplikaciji) te integracija Facebook Messenger notifikacija unutar operativnog sustava na kojem je aplikacija instalirana.

To je moguće na svim inačicama macOS sustava od 10.10.0 pa nadalje, dok su što se tiče Windows 10 sustava podržane sve inačice od srpnja 2015. godine pa nadalje pod uvjetom da se radi o 64-bitnom sustavu, javlja Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...