FOTO U Lišanima Ostrovičkim bačeno 300 kg klaoničkog otpada; “Tko će biti kriv kad se netko razboli?”

Par stotina metara od izvora pitke vode u Lišanima Ostrovičkim iskrcano je čak 300 kilograma opasnog klaoničkog otpada, a kako nam je rekla ogorčena mještanka koja je htjela ostati anonimna, ovo nije prvi put. Kaže, životinjski otpad se već mjesecima odbacuje u brdu nedaleko mjesta i zna se tko to radi, no nitko ne poduzima ništa kako bi se sustavnom zagađivanju okoliša i podzemnih voda stalo na kraj.

19. travnja je to ponašanje prešlo svaku mjeru. Ista osoba kao i uvijek je bacila preko 300 kilograma klaoničkog otpada. Inspektorat i policija su sljedeći dan izašli na teren, no do danas (26.04) nitko nije reagirao.

Načelnik koji je izabran da vodi općinu se ponaša kao da to nije njegova stvar te se isti ne javlja na pozive niti ga je briga za to, a svi znaju zašto i koja je pozadina toga. Takvo ponašanje je nedopustivo, a kad netko oboli zanima me tko će biti kriv. Radi se o 600 stanovnika općine, priča nam mještanka koja nam je poslala fotografije nekoliko desetaka vreća životinjskog otpada.

Načelnik jedne od najmanjih općina u Hrvatskoj, Ivica Musić kaže kako je otpad saniran, ali i kako do sada nije imao saznanja o tome da ga netko mjesecima odlaže u brdima. Isto tako, opovrgava izjavu mještanke da su životinjski ostaci bačeni blizu izvora pitke vode.

Otpad nije bačen blizu vode. Tvrtka Agroproteinka je to sanirala, a obavljena je i dezinfekcija, kratko nam je rekao Musić.

Da je 20. travnja policija zajedno s Veterinarskom inspekcijom intervenirala u Lišanima Ostrovičkim, potvrdila nam je glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin koja kaže da je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...