Gradonačelniku i zamjenicima 15 posto manja plaća, zaposlenicima 10 posto!

Odlukom gradonačelnika od 14. travnja ove godine za 10 posto umanjena je osnovica za obračun plaća djelatnicima u gradskoj upravi, izuzev onih čija mjesečna primanja ne prelaze 4.000 kuna.

Gradonačelnik i zamjenici gradonačelnika Grada Zadra svoju plaću umanjili su za 15 posto.

Također, za dodatnih 5 posto osnovice za obračun plaća odriču se u korist gradskog proračuna pročelnici, zamjenici i pomoćnici pročelnika.

Ova odluka odnosi se na razdoblje od tri mjeseca (plaće za travanj, svibanj i lipanj), uz mogućnost produženja i na sljedeća tri mjeseca.

Sindikat službenika i namještenika u gradskoj upravi Grada Zadra suglasan je s ovom odlukom smatrajući kako je ovo vrijeme u kojemu svi trebaju iskazati solidarnost.

Zahvaljujem svima na razumijevanju. Ovom odlukom prije svega pokazujemo solidarnost sa svima koji su pogođeni ovom epidemijom, a pokušat ćemo makar jednim dijelom nadoknaditi proračunski manjak prihoda uzrokovan korona krizom. Istovremeno dužni smo očuvati realizaciju neodgodivih proračunskih rashoda neophodnih za nesmetano funkcioniranje grada, obrazložio je gradonačelnik Branko Dukić, podsjetivši na već poduzete proračunske mjere koje se odnose na neplaćanje naknade za boravak djece u vrtićima, uplatu sredstava Općoj bolnici Zadar za nabavku potrebne opreme, oslobađanje plaćanja zakupa poslovnih površina i javne površine.

Kako je i najavljeno iz Gradske uprave, u istom vremenskom razdoblju ukidaju se i isplate naknada za predsjednike i članove Nadzornih odbora i Upravnih vijeća u svim tvrtkama i ustanovama čiji je vlasnik ili većinski vlasnik Grad Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...