Ispovijesti oboljelih Hrvata; “Nije nimalo bezazleno, pogotovo za pušače koji prolaze agoniju”

U Hrvatskoj 1282 osobe službeno su imale koronu. Zaraženo je pet trudnica, dvije bebe, liječnici, medicinske sestre, policajci…

RTL je razgovarao s nekoliko oboljelih, koji su opisali tijek i simptome nove bolesti. Među njima i majka najmlađe oboljele bebe koja ima samo dva i pol mjeseca.

“Osjećate se prestrašeno. Postavljate si milijun pitanja u glavi na koje nemate odgovor jer jednostavno ne znate s čim se borite. Pogotovo ja koji u tom trenutku nisam imao, i to želim naglasiti ljudima, niti jedan simptom koji se dosad navodi – povišena temperatura, respiratorni problemi, suhi kašalj. Jednostavno, nisam vidio razloga zašto moram biti u bolnici”, kazao je Dino Peruško iz Labina.

Bolest nije nimalo bezazlena

“Nisam primijetio bilo kakve psihofizičke promjene. Nisam imao temperaturu, nisam imao osjećaj umora, napade kašlja. Osjećao sam se praktički kao i ranije. Osim što sam četiri ili pet dana imao laganu glavobolju. S obzirom na to da glavobolja nije tipična za mene, mogu pretpostaviti da bi to eventualno mogla biti posljedica infekcije”, kazao je Dražen Horvat iz Praga.

“Imao sam temperaturu 38,5 sedam ili osam dana. To me je poprilično iscrpilo, iako sam osoba u prilično solidnoj fizičkoj kondiciji. Imao sam blagi kašalj. Mislim da je važno naglasiti da sam imao i gubitak osjeta mirisa i okusa koji se s vremenom vratio skoro u potpunosti. Bolest nije nimalo bezazlena, pogotovo za pušače koji prolaze prilično tešku, neću reći agoniju, ali mnogi završe s upalama pluća. I ako je ovo nekakav povod da se riješe tog poroka onda je to definitivno sada”, kazao je Slobodan Kožul iz Karlovca.

 “Najveći strah je bio za bebu”

“Najveći strah je bio za bebu. U tom trenutku nekako sebe staviš po strani i nisi si bitan. Na svaki sinov kašalj, uzdisaj, provjeravaš, kontroliraš… Iza nas je 20 neprospavanih noći, no nemoguće je opisati tu vrstu brige i straha. Na kućnom smo liječenju, beba nije bila hospitalizirana, u dogovoru s infektologom dogovoreno je da beba ostane na kućnoj njezi”, kazala je Karolina Spudić iz Duge Rese.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...