Italija ima 12,8 posto umrlih na broj zaraženih, Slovenija 4,6, a Hrvatska 1,82 posto

Moram reći da se moramo više baviti mjerama, manje statistikom, kazao je na današnjoj konferenciji ministar Vili Beroš i predstavio neke brojčane podatke.

U ovom trenutku Španjolska ima 3690 oboljelih na milijun stanovnika, Italija 2638, Austrija 1568, Srbija 464, Slovenija 584 te Hrvatska 402 na jedan milijun stanovnika. Važan je i podatak koliko je umrlih na broj oboljelih. Tu Španjolska ima postotak od 10,5 posto, Italija nažalost 12,8 posto, Austrija 2,7 posto, Srbija 2,1 posto, Slovenija 4,6 posto te Hrvatska 1,82 posto umrlih na broj oboljelih, kazao je Beroš.

Broj oboljelih i stopa na milijun stanovnika je vrlo usporediv parametar. Drugo bi bilo kad bi rekli broj oboljelih samo, ali stopa na milijun stanovnika je apsolutno usporediva, kao i smrtnost, udio umrlih od onih koji su ukupno oboljeli. Drugo je broj testiranja. To je sredstvo, a ovo je cilj i naši rezultati. Kontinuirano imamo oko 10 posto pozitivnih na broj testiranih, neke zemlje imaju 1 posto. Možda su previše novca potrošili na testiranje. Naš je rezultat među boljima u svijetu, nadovezao se Krunoslav Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...