Jedna novozaražena osoba na našem području, 14 ih je izliječeno, troje danas otpuštaju iz bolnice

Danas na našem području imamo jednu novozaraženu osobu, a ukupno ih je 83. Radi se o djelatnici biogradske bolnice koja je saznala da je zaražena prije povratka na posao, nakon što je bila u samoizolaciji.

Epidemiolog Alan Medić iznio je detalje.

Što se tiče ljudi koji su pod nadzorom, njih je 423, a 2139 su istekla. Zadnja dva novooboljela su djelatnici ortopedske bolnice u Biogradu. Nakon što su izašli iz samoizolacije, utvrđeni su pozitivni nalazi. Oni su se pridržavali mjera, a radi se o asimptomatskim kliconošama.

Imamo 14 izliječenih osoba, u četiri doma za starije smo imali sumnjive febrilitete. Obavili smo 10 uzorkovanja i dobili negativne nalaze.  U ovom dijelu epidemije je bitno da imamo dobru vezu sa domovima i socijalnim ustanovama, rekao je Medić.

O stanju u zadarskoj Općoj bolnici govorio je dr. Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar.

U zadarskoj bolnici uzeto je 711 uzoraka. Što se tiče pacijenata, 6 ih je na COVID odjelu, jedan u JIL-u ali nije na respiratoru. Troje ih danas otpuštamo, dvoje na kućnu njegu, a jedan ide u biogradsku bolnicu. U zadarskoj bolnici dva liječnika i četiri medicinske sestre su ozdravili, a za jednog liječnika se danas uzima prvi uzorak. Drugi će se uzeti za 24 sata i ako budu negativni, on se vraća na posao. U samoizolaciji je 11 djelatnika, rekao je ravnatelj Čulina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...