Kaos u školstvu; Prvašići se ne mogu upisati u škole, osmaši na mukama

Ova je školska godina, koju je obilježio i dugotrajni štrajk, doveo je do toga da je mnogo učenika ostalo bez većeg broja ocjena iz pojedinih predmeta, a zbog pandemije koronavirusa u ovom polugodištu i prelaska na online nastavu najmanje četiri tjedna ostali su bez ocjena.

Izvjesno je kako većih promjena upisne politike ne bi trebalo biti ni ove godine, dakle, učenici će se u srednje škole upisivati na temelju ocjena te dodatnih bodova iz natjecanja prijašnjih godina. Problem je što su ovoj situaciji i natjecanja otkazana.

Učenici će se, kao i do sada, prijavljivati i upisivati elektroničkim načinom putem stranice www.upisi.hr, piše Jutarnji list. Ministarstvo je u dopisu nadležnim županijskim uredima produljilo rok, s 31. ožujka na 30. travnja, do kojega moraju završiti postupak planiranja upisnih mjesta.

Ne zna se kada će biti upisi u prvi osnovne

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zasad ne može ništa preciznije reći ni o tome kada će se nastaviti upisi u osnovne škole najmlađe djece, učenika koji od iduće školske godine trebaju krenuti u prvi razred. Ti su postupci obustavljeni u ožujku, a nisu još provedena ni psihofizička testiranja.

“Upisi u prve razrede osnovne škole nastavit će se provoditi kada se za to stvore uvjeti, to jest sukladno preporukama Stožera civilne zaštite. U ovom trenutku ne možemo odgovoriti kada će to točno biti”, kazali su iz MZO-a za Jutarnji list. Poručuju kako će o nastavku upisa pravovremeno obavijestiti nadležna upravna tijela županija, Grada Zagreba i školskih ustanova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...