Koje novosti uvode zadarski kozmetičari? “Nabavljamo vizire, a klijentice ćemo zamoliti da nose maske, iako to nije obaveza”

Drugi val popuštanja mjera na snagu stupa 4. svibnja. Većina nas, posebice pripadnice nježnijeg spola, ovaj datum s nestrpljenjem iščekuje. Dan je to kada ćemo se opet moći vratiti svojim malim beauty ritualima i biti uredni, lijepi i njegovani.

Kako će izgledati odlazak u kozmetičke salone i kakve nas novosti očekuju, upitali smo vlasnicu zadarskog studija Per Lei.

Narudžbe će se zaprimati isključivo telefonski. Kada klijentica dođe bit će obavezna dezinfekcija ruku na ulazu. Zamolit ćemo ih da po mogućnosti, iako to nije obaveza, sa sobom imaju zaštitnu masku, kaže nam Adrijana koja zbog zaštite zdravlja kako sebe, tako i svojih mušterija, uvodi još jednu bitnu novost.

Osim obaveznih rukavica i maski, imat ćemo vizire. Upravo sam u procesu njihova naručivanja. Oni najbolje štite oči, nos i usta od kapljica virusa, a i sprečavaju da rukama dodirnete lice, priča nam.

Kako prema nekim istraživanjima virus na površinama može preživjeti i do devet dana, u salonima čišćenje i dezinfekcija postaju obavezni iza svakog klijenta.

Dezinfekciju pribora iza svakog klijenta smo radili i ranije, ali od sada ide i dezinfekcija stolice i radne plohe, objašnjava.

Iako je epidemija koronavirusa bila i ostaje pravi izazov za svakog poslodavca, naša kozmetičarka ne pribojava se manjeg obima posla.

Po onome što vidim ovih dana, kako klijentice zovu i već traže svoj termin, nema straha, zaključuje Adrijana koju kao i brojne kolege kozmetičare čeka još kratki period odmora prije povratka u užurbanu svakodnevnicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...