Koliko je stranaca ušlo u Zadar od četvrtka? Dobili smo brojku, iznenadit će vas!

Stroge mjere Nacionalnog stožera kojima je strancima poručeno da će na graničnom prijelazu dobiti dvije mogućnosti – biti u Hrvatskoj u 14-dnevnoj karanteni ili promijeniti destinaciju, ipak su izgleda urodile plodom.

Iako smo se pribojavali da će turisti iz okolnih zemalja, u prvom redu gastarbajteri na uskršnje blagdane pohrliti na more, podaci iz Turističke zajednice Grada Zadra iznenađuju.

Od četvrtka 9. travnja do danas u sustavu eVisitor bilježi se ukupno 5 dolazaka. Svi su iz Hrvatske. Napominjemo kako je zakonski rok prijave 24 sata stoga prikazana brojka nije finalna, odgovorili su nam u 21 sat.

Bitno je naglasiti kako se brojka dolazaka, odnosno ne dolazaka stranaca od četvrtka do subote navečer ne odnosi na okolicu, već isključivo na administrativno područje grada.

I ministar Božinović je u večerašnjem dnevniku izrazio zadovoljstvo stanjem na cestama. Kazao je kako bi u Hrvatsku da nije epidemije u zadnja četiri dana stiglo oko 170 tisuća Hrvata koji za Uskrs tradicionalno dolaze doma.

Prema podacima iz MUP-a prijašnjih godina pred Uskrs dnevno se bilježilo čak 42 tisuće ulazaka u našu zemlju, a sada ih je tek 770.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...