Ministarstvo želi da nastavnici rade bez ugovora, Glasovac: “Kome je ovo palo na pamet?”

Saborska zastupnica SDP-a, Sabina Glasovac na Facebooku se obrušila na Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Objavila je i presliku upute koje je Ministarstvo poslalo ravnateljima škola, a radi se o zapošljavanju nastavnika na određeno vrijeme od 60 dana.

Ministarstvo upućuje ravnatelje da s novim nužnim zaposlenicima osiguraju kontinuirano izvođenje nastave i omoguće im da rade i u razdoblju dok od Ministarstva obrazovanja i Ministarstva financija nisu dobili suglasnost da s učiteljima potpišu ugovore.

"Kome je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ovo palo na pamet? Ovakvom uputom tražite od ravnatelja protuzakonito ponašanje. Da radnike do 60 dana 'drže na crno' bez ugovora koji se smije potpisati tek po primitku suglasnosti, a po primitku ugovore treba valjda antidatirati - tako piše u dopisu. Kako mislite da ravnatelji/škole prijave radnike na zdravstveno i mirovinsko bez ugovora? Očekujem od Ministarstva da odmah povuče ovu suludu i protuzakonitu uputu. Jest pandemija, radi se u izmijenjenim okolnostima, funkcioniranje škola je bitno izmijenjeno i otežano, ali to ne smije biti izlika da 'lovite u mutnome' i kršite zakon i radnička prava", napisala je Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...