MJERE PRODULJENE DO 4. SVIBNJA; Božinović: “Odnose se na društvena okupljanja, trgovine i uslužne djelatnosti”

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je mjere ograničavanja za još dva tjedna, ali uz modifikacije poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica, izvijestio je u subotu voditelj stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

”Stožer je donio odluke kojima se produžuju odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina i uslužnih djelatnosti. Odluke se primjenjuju do 4. svibnja”, kazao je.

Božinović je rekao da se odluka o graničnim prijelazima za tranzitni promet teretnih vozila produžuje do 18. svibnja, ali da se napušta model organiziranih konvoja.

Vozači kamiona će na granici dobiti obavijest da smiju voziti samo autocestama i zaustavljati se samo na točno određenim mjestima, pojasnio je.

”Time ćemo brzati prekogranične procedure vezano za teretni promet kamionima, a vodit ćemo računa o tome da ne bude zlouporaba i da svi poštuju propisane mjere”, dodao je. Uz to, Božinović je izvijestio da se od 26. travnja uvodi izvanredna teretna linija u pomorskom prometu Ancona-Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...