Najmoprimci u stanovima u vlasništvu Grada neće plaćati najamninu

Kao mjeru potpore socijalno osjetljivim i ugroženim stanovnicima Zadra gradonačelnik Branko Dukić vijećnicama i vijećnicima u Gradskom vijeću predložit će donošenje Odluke o privremenom oslobođenju od plaćanja najamnine za socijalne i/ili zaštićene najmoprimce u stanovima u vlasništvu Grada Zadra.

Usvajanjem tog prijedloga najmoprimci u stanovima u vlasništvu Grada Zadra koji imaju sa Gradom Zadrom sklopljene ugovoru o najmu stana i koji plaćaju socijalnu i/ili zaštićenu najamninu, bit će oslobođeni obveze plaćanja najamnine za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine.

Posljedice epidemije osjećaju svi naši sugrađani, ne samo gospodarstvenici. Od same pojave korona virusa naše prve mjere bile su usmjerene prema starim i nemoćnim osobama u suradnji s Crvenim križem, ali i prema obiteljima s malom djecom kroz oslobađanje naknade za boravak djece u dječjim vrtićima. Ovo je nova mjera pomoći socijalno osjetljivoj skupini građana. Solidarnost je u Zadru način življenja i to me čini iznimno ponosnim, zaključio je Dukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...