Nakon tri sata borbe, požar stavljen pod kontrolu: “Netko se opet igrao s vatrom”

Iako kanader koji je došao u pomoć vatrogascima na terenu još uvijek leti, požar koji je na otoku Viru buknuo oko 13:30 stavljen je nakon tri sata borbe pod kontrolu.

Ovu dobru vijest prenio nam je vatrogasni zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić:

Mi se trenutno nalazimo na rubovima požarišta za svaki slučaj, ali je požar na sreću pod kontrolom. Kanader ga je uspio ugasiti, jer je nama teren bio nepristupačan, a za nevolju je i vjetar neprekidno mijenjao smjer. Sada je stao, kaže zapovjednik Čepić.

Treći požar na otoku Viru u posljednjih desetak dana buknuo je u predjelu iznad groblja, stotinjak metara s lijeve strane ceste prema Lozicama, pa su nakon promptne intervencije pripadnika virskog DVD-a došli u pomoć ninski, privlački i zadarski vatrogasci, a onda i kanader.

Gorjelo je zaista na većem dijelu terena od Grba do vodospreme, a to je minimalno 800 puta 800 metara. Već smo upozoravali na opasnosti od požara, ali netko se opet očito igrao s vatrom, dodaje zapovjednik Čepić. Tako je današnji požar već treći je u nizu: prvo je gorjelo kod Barbenjaka, potom iznad uvale Svrdljača, a sada u blizini virskog groblja.

Unatoč upozorenjima i molbama, pa čak i visokim novčanim ili kaznama zatvora, na terenu se još uvijek nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom prostoru bez suglasnosti vatrogasnih udruga i javnih vatrogasnih postrojbi.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...