Nemate kvasca? Za ove slasne pužiće sa sirom i šunkom ne trebate ga ni gram

Fino pecivo sjajna je nadopuna doručku ili popodnevnom zalogaju, a ako je punjeno sirom i šunkom onda i samo po sebi može biti doručak.

Donosimo vam recept za jednostavne pužiće sa sirom i šunkom koji se brzo pripremaju i sa stola nestaju u trenu, piše Zadovoljna.

Sastojci za pužiće

– 30 dag brašna (glatkog ili za dizanje)
– 1 kiselo vrhnje
– 5 dag maslaca
– 2 male žlice praška za pecivo
– 3 grama soli
– 10 dag šunke
– 15 dag sira (goude, ementalera ili sličnih topivih sireva)
– malo papra, čilija ili drugih začina
– 1 manji sirni ili mliječni namaz po odabiru
– 1 jaje za premazivanje

Priprema

1. Sir i šunku narežite na male komadiće. Ako vam se tako više sviđa, sir i šunku možete kasnije u listićima stavljati na tijesto pa ribanje i rezanje neće biti potrebni.

2. Otopite maslac na laganoj vatri i pustite ga da se malo ohladi. Brašno i prašak za pecivo prosijajte u veću posudu. Dodajte sol, kiselo vrhnje i otopljeni maslac pa zamijesite glatko tijesto.

3. Razvaljajte tijesto na podlozi koju ste prije toga posipali s brašnom. Tijesto premažite odabranim namazom. Pospite paprom i čilijem ili pak dodajte druge začine po svojoj želji. Sir i šunku ravnomjerno raspodijelite po tijestu.

4. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Oštrim nožem kojeg ćete malo pobrašniti režite roladu na komade debljine otprilike 3 centimetra. Stavljajte pužiće na protvan obložen papirom za pečenje, a ako nemate papir samo protvan prije premažite s malo masnoće. Ostavite malo prostora među pužićima. Razmutite jaje i kistom premažite svaki. Pecite oko 20 minuta ili dok ne primijetite da su pužići dobili lijepu zlatnu boju i da se donja strana lijepo zapekla.

Dobar tek!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...