Oboljela liječnica radila je na zaraznom, sestre na pulmologiji, Čulina: “Pitanje je kako organizirati posao”

Među novooboljelima u Zadarskoj županiji je jedna liječnica i tri medicinske sestre. Liječnica je radila na zaraznom odjelu gdje je direktno izuzimala uzorke, dok su medicinske sestre radile na Odjelu pulmologije gdje je bila zbrinuta prva pacijentica koja se zarazila nakon operativnog zahvata u biogradskoj ortopedskoj bolnici, a koja se trenutno nalazi na respiratoru na JIL COVID odjelu.

Ukupno su u zadarskoj bolnici zaražena tri liječnika i tri medicinske sestre, 28 liječnika, 33 medicinske sestre i jedan nezdravstveni djelatnik su u samoizolaciji. Hoće li bolnica imati dovoljno kadra, zanimalo je jutros novinare.

Imamo problem kod liječnika i sestara koji idu u samoizolaciju jer smo organizirali rad u turnusima, a taj rad biva poremećen kako jedna ekipa liječnika, odnosno, sestara ide u novu samoizolaciju, pitanje je kako organizirati posao. Posao mora funkcionirati dalje, moramo pružati zdravstvenu zaštitu i za pozitivne od koronavirusa ali i za sve druge pacijente, rekao je ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...