Kako će izgledati kupovanje odjeće?; “Isprobavanje je neprihvatljivo, odjeća će biti zapakirana”

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je kako će izgledati svakodnevni život kad popuste mjere – kako ćemo piti kavu u kafićima ili isprobavati odjeću u trgovinama.

“Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran koronavirusom, i to je epidemiološki neprihvatljivo. Mi moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da ju kod kuće probate i vratite ako vam ne odgovara ili na neki drugi način zamijenite”, kazao je Capak gostujući na RTL-u.

Komentirao je kako bismo se trebali ponašati u kafićima kad se otvore terase.

“Ako vam na određenu udaljenost od 1 metar ili više od 1 metar dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili, to se ne smatra bliskim kontaktom i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima, nego treba razmišljati da treba funkcionirati, naučiti živjeti i raditi s tim da se održava socijalna distanca”, ističe.

Na pitanje do kada će svakodnevno biti presice Stožera, rekao je:

“Zasad nemam informacije da će presice prestati, nastavljaju se u 14 sati. Već sam se naviknuo na taj način života, funkcioniram samo prijepodne na poslu pa se spremam na presicu i obavljamo razgovore o preporukama. Na kraju se vratim na posao. Ali neće mi nedostajati jer ja sam i prije ovih presica i ove situacije bio zadovoljan svojim poslom”, rekao je za RTL Krunoslav Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...