paket mjera

“Ono što je jedino sigurno su mirovine, pravi rezovi slijede s plaćom u svibnju”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima predstavio je novi paket mjera za pomoć hrvatskom gospodarstvu pogođenom krizom koju je uzrokovao koronavirus.

Premijer je najavio nove mjere prema poduzetnicima i radnicima u privatnom sektoru što je ponovno potegnulo pitanje zaposlenih u javnom sektoru. Plaće za sada nisu dirali, no rezanja će, prema svemu sudeći, itekako biti.

– Što se tiče rezanja troškova oni će biti ozbiljni i bit će veliki. Svi ministri su dobili nalog da to naprave. Ono što sam rekao, što se tiče mjeseca ožujka njega ćemo tretirati kao svojevrsni uvod u ovu krizu u pogledu isplata koje slijede u travnju. Pravi rezovi slijedit će s plaćom u svibnju, mi ćemo ovu temu koju ste vi otvorili, otvoriti s našim socijalnim partnerima, dakle sa sindikatima.

– Želim da idemo u taj proces suglasno, imamo određene ideje, prije nego što razgovaramo s njima ne želimo ih iznositi javno – rekao je premijer Plenković.

Ono što je jedino sigurno su mirovine.

– Mirovine nećemo dirati, u svim okolnostima ih nećemo dirati, to smo jasno rekli na početku, to ne dolazi u obzir. A hoće li rezati socijalne naknade?

– Ne, u ovom trenutku ne – odgovara premijer, piše večernji.hr.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar