Pag; Spaljivao korov pa izazvao požar koji je na kraju morao gasiti kanader

Jučer oko 17,15 sati na predjelu Sv. Petar na Pagu, izbio je požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Požar su ugasili vatrogasci u 19,30 sati uz angažiranje protupožarnog  zrakoplova – kanadera. Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je na svom zemljištu spaljivao biljni otpad, kojom prilikom mu je vatra izmakla kontroli te se požar proširio.

Protiv 65-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

“Ovom prilikom upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.
Ukoliko dođe do nekontroliranog širenja vatre odmah obavijestite vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Službu civilne zaštite Zadar na broj 112”, poručuju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...