Plenkovićeve najavio nove mjere – obustava ovrha i digitalna ekonomija

Andrej Plenković rekao je u petak kako nema potrebe za proglašenjem izvanrednog stanja, a najavio je i kako će i u idućem razdoblju podržavati građane, radnike i gospodarstvo te racionalizirati troškove na rashodnoj strani proračuna.

“Nema potrebe za to. Vlada funkcionira, Hrvatski sabor funkcionira, dakle sve ono što demokratske institucije trebaju učiniti – rade. Nema nikakvog posebnog razloga”, rekao je Plenković u emisiji televizije Večernjeg lista upitan o mogućnosti proglašenja izvanrednog stanja ako dođe do pogoršanja situacije s pandemijom koronavirusa.

Podsjetio je što je sve njegova vlada učinila za pomoć poduzetnicima i gospodarstvu.

“U razdoblju koje je pred nama izlazit ćemo s novim mjerama, prilagođavat ćemo se okolnostima. S jedne strane, podržavat ćemo građane, radnike i gospodarstvo, a s druge strane racionalizirati troškove na rashodnoj strani proračuna”, kazao je.

Najavio je kako će vlada donijeti jedan horizontalni zakon koji će ići za tim da se pomogne, primjerice, obustavi ovrha nad novčanim sredstvima, te još nekoliko mjera od kojih će građani imati koristi.

Vezano uz raniju izjavu ministra financija Zdravka Marića kako će, nakon pandemije koronavirusa, biti spremni na ubrzan razvoj hrvatskog gospodarstva, Plenković u tom kontekstu istaknuo važnost ulaganja u poljoprivredu jer je u sadašnjoj situaciji pandemije došlo i do zatvaranja granica, otežane komunikacije i sl.

Najavio je i ulaganja u digitalnu ekonomiju i digitalno društvo te sve usluge koje su bitne da pratimo korak s četvrtom industrijskom revolucijom.

„Vlada razmišlja o tom idućem koraku jer ono što će biti najbitnije je koliko će se koje gospodarstvo brzo dići na noge i loviti korak s novim izazovima. U tom smislu ćemo voditi računa da ta rješenja budu dobra za Hrvatsku i hrvatske građane”, naglasio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...