Pokazali veliko srce; Petaši iz Vrsi donirali džeparac zadarskom azilu

U moru ozbiljnih vijesti do nas je došla jedna topla i humana priča. Glavni akteri su učenici petog razreda područne škole u Vrsima. Petaši – još zaigrani, a ujedno i humani za čuti lavež onih najpotrebnijih. Odlučili su od svojih skromnih učeničkih džeparaca izdvojiti pokoju kunu za slatke male šapice iz zadarskog azila.  I uspjeli su! Nakon mjesec dana, prikupili su oko 600 kuna te razveselili psiće i volonterke koje za njih svakodnevno brinu. Maja Maraš, Šime Lukin, Ana Marija Laslo i Bartul Papić glavni su inicijatori ove akcije.

– Nakon velikih požara u Australiji pogubnih za male koale htjeli smo skupiti novce za hranu i lijekove. Nakon nekog vremena shvatili smo kako to ne možemo poslati u Australiju, a da budemo potpuno sigurni da je došlo u prave ruke. Odlučili smo zato razveseliti male psiće, kojima će naša pomoć sigurno dobro doći, veselo i ponosno govori Bartul Papić (11), jedan od inicijatora ove hvalevrijedne akcije.

Prilog je prije nekoliko dana volonterkama zadarskog azila predala Maja Maraš (11) te tako ispunila plan koju su zacrtali. Vrijedni volonteri svakodnevno brinu o oko 150 pasa koji su svoje utočište pronašli u njihovom azilu. Nažalost, najveći problem im stvaraju preveliki troškovi koje jedva podmiruju.

– Donacija nam  je pomogla puno, novci će biti potrošeni na ono što nam je trenutno najpotrebnije, a to su tablete za krpelje i buhe za pse, izjavila je volonterka S.B. koja želi ostati anonimna.

Zanimalo nas je kako funkcioniraju u ovim izvanrednim uvjetima i teče li udomljavanje nešto sporije.

– Što se tiče “corona situacije” promijenilo se dosta toga. Jako nam nedostaju naši volonteri i šetači, nadamo se da će ovo uskoro završiti da psi opet mogu krenuti istraživati poljske puteve svojim njuškicama. Udomljavanje nam je pojačano, ljudima se javlja empatija prema životinjama, ali nažalost brojimo sve više napuštenih šapica na ulici, dodaje volonterka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...